Jonsok og Telemarkskanalen

telemarkskanalen.jfif

Jonsok med Telemarkskanalen og Rjukan 

 

RunWay har gleden av å invitere dere med på midtsommer tur.  Turen går til Telemark og Strand Hotell, videre skal vi reise med kanalbåter på Telemarkskanalen og en hel dag i Rjukan 

 

Vi starter om morgenen og  henter vi våre gjester på de avtalte terminalene, og setter kursen denne på denne vakre junidagen, til Hardanger. Vi krysser fjorden med fergen og kjører langs Sørfjorden til Odda, der vi får se Hardanger fra sin vakreste side i blomstringstiden. Fra Odda kjører vi mot Røldal og Haukeli, før vi på ettermiddagen kommer til Rådal og vakre Strand Hotell. Her skal vi bo i tre netter og feire jonsok sammen med flere  fine utflukter. Felles middag om kvelden.

 

Selve jonsokaften skal vi reise på telemakskanelen med de sagnomsuste kanalbåten. Her skal vi passere spektakulære sluser, og seile langs stille vann i et ellers så mektig landskap. Dette er en opplevelse som en vil huske i lang tid. Om kvelden blir det felles middag på hotellet og feiring av jonsok.

Dagen etter starter vi med en god frokost.  Vi skal så kjøre til Rjukan der vi skal besøke Tungtvanns anlegget.  Som vi vet var dette et sentralt mål for sabotørene under den andre verdenskrig. Her skal vi se og få lært mer om hva som sjekke.  I tillegg skal vi se mere til Rjukan og industrihistorien i dette området. Om kvelden returnerer vi til hotellet vårt og nyter en god middag sammen.

 

Etter frokost setter vi oss i bussen for å vende tilbake til Vestlandet og Bergen. Vi nyter turen over fjellet, og kjører på den andre siden av Sørfjorden innover langs Hardangerfjorden for å krysse Hardangerbroen på vei hjem. Vel hjemme på kvelden etter en fine dager i Telemark,  med Kultur, Glede og opplevelser.

 

Avreisedato fra Bergen:

22.juni  2022 / 4 dager

Grunnprisen inkluderer:

•3 overnattinger

•3 middager

• 3 frokoster

2  Luncher

• Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør

• Reiseleder fra RunWay

*Reise med Kanalbåten

^Utflukt Rjukan med inngang museet.

• Alle opplevelser som er nevnt i program

På stigningsrute:  B2

 

Pris fra kr: 6700,-